O reteta ce-mi aduce aminte intotdeauna de copilarie...



Pentru aluat avem nevoie de:

400 g faina
1 ou
2 linguri ulei
sare

Pentru umplutura avem nevoie de:

250 g branza de vaci
2 oua
100 g zahar
3 linguri smantana
esenta de rom

Ingredientele pentru umplutura le-am pus la robot si le-am mixat pana au devenit o crema fina si pufoasa.

Se pune faina intr-un castron,se face o gaura la mijloc,in care se adauga oul,putina sare,uleiul si 1 cana de apa calduta.


Se amesteca pana se incorporeaza toata faina.Daca mai este nevoie se adauga putina apa.

Coca obtinuta se framanta pana nu se mai lipeste de mana si nici de castron.Daca aluatul este prea moale se mai adauga putina faina.


Cand este gata,se intinde pe masa unsa cu faina o foaie subtire,care se taie in patrate





sau se decupeaza cercuri cu un pahar.


La mijlocul fiecarei forme se pune cate o lingurita de umplutura,



iar marginile se lipesc,dandu-li-se astfel forma de triunghiuri



sau de semiluna.



Eu am presat si cu furculita sa fiu sigura ca nu se desfac. :))

Coltunasii se fierb in apa cu sare in jur de 15 minute.Se scot pe un platou si se presara cu zahar tos.