Inghetata cu ciocolata (2)

sâmbătă, 1 august 2009



Avem nevoie de:

3 galbenusuri
200 ml lapte
200 ml frisca lichida
100 g zahar
150 g ciocolata amaruie
esenta de vanilie

Galbenusurile le frecam bine cu zaharul si vanilia,pana devin ca o crema si isi dubleaza volumul.

Ciocolata o topim impreuna cu laptele si in momentul in care da in clocot,turnam peste crema de galbenusuri.Lasam la racit.Eu am pus vasul intr-un castron cu apa cu gheata. :)

Dupa ce s-a racit bine,adaugam frisca batuta si omogenizam.



Dam la congelator pentru 1 ora-1 ora si jumatate.Mixam din nou,sa spargem acele de gheata si dam din nou la congelator,pana la congelarea completa.

Prajitura cu branza si caise



Pentru blat avem nevoie de:

1 ou
2 cani faina
100 g unt topit
100 g zahar
un praf de sare

Din toate aceste ingrediente se framanta un aluat elastic,nelipicios.Il invelim in folie si dam la rece pentru jumatate de ora.



Pentru umplutura avem nevoie de:

500 g branza de vaci
200 ml frisca lichida
3 oua
100 g zahar
esenta de vanilie
caise

Branza o mixam impreuna cu ouale,zaharul,vanilia si frisca lichida,pana obtinem o crema fina.

Aluatul il intindem in strat uniform in tava (20/20 cm) in care vom coace prajitura.



Adaugam umplutura de branza



si caisele jumatati.



Se coace in cuptorul incins la 180 de grade,pentru aproximativ 40 de minute.

O scoatem din tava dupa ce s-a racit complet,portionam si pudram cu zahar.