Bezele colorate
Un desert pe care-l fac ori de cate ori avem chef de rontait ceva dulce si de cate ori am ceva albusuri adunate la congelator. Nu sunt primele mele bezele, am mai facut si bezele simple sau bezele cu ciocolata... De data asta am dat in mintea copiilor si m-am jucat cu niste bilute colorate. :)))
Copiii au fost incantati, le-au placut mult... dar mai mult mi-au placut mie, scufundate in cafea. :)))
4 albusuri
200 g zahar
1 lingura zahar vanilat
1 lingura zeama de lamaie
2 linguri bilute colorate (din cele pentru decor)
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma devine densa, adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana obtinem o spuma lucioasa. Adaugam si zeama de lamaie si omogenizam. La sfarsit incorporam biletele colorate, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Spritam moate de bezea in tava tapetata cu hartie de copt,
apoi dam la cuptor la foc mic, cu usa cuptorului deschisa. Bezelele trebuie sa se usuce, nu sa se coaca. Dureaza, cred ca undeva in jurul a 2 ore.
Se lasa sa se raceasca, apoi se desprind usor de pe hartia de copt.
bezelele sunt preferatele mele....sunt usoare ca un fulg si delicioase la maxim....arata superb...faci numai bunatati...te pupicesc!!!
RăspundețiȘtergereFoarte faine ti-au iesit! Mie mi se lasa la copt.
RăspundețiȘtergereCel mai probabil e faptul ca albusurile nu sunt batute suficient.
RăspundețiȘtergerefoarte frumoase au iesit ! Pe cand niste macarons, Micha ??
RăspundețiȘtergereEheeee...Dana...inca n-am prins curajul necesar pentru a face macarons. :)))
RăspundețiȘtergereTe pupacesc si eu Veronica. Multumesc! :*
RăspundețiȘtergereQuelle gourmandise bien délicieuse!
RăspundețiȘtergereBisous
Frumusele foc, motatele tale colorate, iar prezentarea, ca de obicei, de exceptie. :)
RăspundețiȘtergereSunt desertul meu preferat..Am crescut incercand sa fac bezeaua perfecta !! Un deliciu..
RăspundețiȘtergereEu le bat bine de tot dar la cuptor tot se lasa...:( la cate grade (poate aici e problema mea-eu le fac pe la 180)mersi mult.:)
RăspundețiȘtergereTemperatura e prea mare. "Foc mic" inseamna 100-120 grade. Iar cu usa cuptorului deschisa cred ca in cuptor is doar vreo 50.
RăspundețiȘtergereIn plus, albusurile trebuie batute foarte bine. Bezeaua sa fie lucioasa si cu aspect gras. Daca iei putina bezea intre degete, nu trebuie sa se "topeasca"
he he ce dragute!!!
RăspundețiȘtergere